Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
Четвер, 04.25.2024, 7:21 PM
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Свята та події

Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Календар

«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні лінки

Головна » 2020 » Січень » 11 » Засідання ММО учителів суспільно-гуманітарних наук
9:37 AM
Засідання ММО учителів суспільно-гуманітарних наук

10.01.2020 відбулося засідання міського методичного об'єднання вчителів суспільно-гуманітарних наук в історико-культурному комплексі «Замок-музей Радомисль» міста Радомишль з теми 

«Упровадження в навчальний процес сучасних інформаційних технологій у контексті НУШ: організація творчої діяльності учнів, нестандартні уроки як неординарний підхід до викладання суспільно-гуманітарних наук»

 

Мета: ознайомити педагогів із питаннями впровадження в освітню практику деякі законодавчі норми; розглянути шляхи упровадження норм нової редакції Українського правопису в освітній діяльності; обговорити новітні методики організації творчої діяльності учнів та нестандартні уроки як неординарний підхід до викладання суспільно-гуманітарних наук, значення музейної справи як духовного та культурного пласту українського народу в освітньому процесі.

Змістом заняття стали:

  1. Законодавчі норми в освітній діяльності: Закон України «Про функціонування української мови в освітньому процесі»; Постанова Кабінету міністрів України від 21 серпня 2019 р. №800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників»; Закон України «Про освіту», с. 50 «Атестація педагогічних працівників»; Закон України «Про освіту», с. 42 «Академічна доброчесність» (Н.В. Шевченко).
  2. Упровадження норм нової редакції Українського правопису в освітній діяльності. Про наказ МОН від 29.07.2019 року №1033 «Про впровадження нової редакції Українського правопису» (В.Д. Мостипанюк).
  3. Психологічний міні-тренінг «Творчість на користь» (Є.Ф. Філенко) – перенесено на засідання №3.
  4. Новітні методики організації творчої діяльності учнів та нестандартні уроки як неординарний підхід до викладання суспільно-гуманітарних наук; значення музейної справи як духовного та культурного пласту українського народу в освітньому процесі (І.Р. Голубенко, В.Д. Мостипанюк).

Із метою успішної реалізації Концепції нової української школи, активізації пізнавальної діяльності учнів, формування їхніх ключових компетентностей у процесі вивчення української мови і літератури, зарубіжної літератури, історії та правознавства

РЕКОМЕНДУЄМО:

  1. Ознайомити на секційних засіданнях шкільних методичних об’єднань учителів суспільно-гуманітарних наук із нормативно-правовим забезпеченням навчання української мови і літератури, зарубіжної літератури, російської мови, історії та правознавства: Закон України «Про функціонування української мови в освітньому процесі»; Постанова Кабінету міністрів України від 21 серпня 2019 р. №800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників»; Закон України «Про освіту», с. 50 «Атестація педагогічних працівників»; Закон України «Про освіту», с. 42 «Академічна доброчесність».

Керівники шкільних методичних об’єднань

До 1 лютого 2020 року

  1. Обговорити зміни у Правописі на секційних засіданнях шкільних методичних об’єднань учителів суспільно-гуманітарних наук, На уроках практикувати різноманітні форми роботи, візуальні засоби навчання тощо, під час оцінювання орфографічних завдань не вважати за помилку вживання лексем або форм.

Керівники шкільних методичних об’єднань

До 20 січня 2020 року

  1. Обговорити виконання наказу МОН від 29.07.2019 року №1033 «Про впровадження нової редакції Українського правопису», затвердити відповідний план заходів щодо впровадження.

Керівники шкільних методичних об’єднань

До 20 січня 2020 року

  1. Застосовувати в роботі з учнями психологічні техніки усвідомлення цінності власної творчої діяльності.

Керівники шкільних методичних об’єднань, учителі ЗЗСО

Протягом року

  1. Застосовувати новітні методики організації творчої діяльності учнів та нестандартні уроки як неординарний підхід до викладання суспільно-гуманітарних наук; значення музейної справи як духовного та культурного пласту українського народу в освітньому процесі.

Керівники шкільних методичних об’єднань, учителі ЗЗСО

Протягом року

Категорія: Методична робота | Переглядів: 547 | Додав: shevnadi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar