Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
Середа, 05.08.2024, 4:00 PM
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Свята та події

Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Календар

«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні лінки

Головна » 2023 » Березень » 10 » Загальнонаціональний проєкт «Вивчай і розрізняй: інфомедійна грамотність»
11:03 AM
Загальнонаціональний проєкт «Вивчай і розрізняй: інфомедійна грамотність»

Старт нової хвилі загальнонаціонального проєкту «Вивчай і розрізняй: інфомедійна грамотність», який реалізовується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з Міністерством освіти та науки України і Академією української преси.  

Якщо ви готові застосовувати цифрові методи викладання, проводити інноваційні вправи та навчати учнів та учениць стійкості до дезінформації та маніпуляцій — запрошуємо до реєстрації у проєкті за посиланням: https://forms.office.com/r/9uwLDEH5tr 


Хто може взяти участь у проєкті? 

✔️До участі у конкурсному відборі запрошуються вчителі/-ки, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі.  
✔️IREX прийматиме заявки як від груп вчителів від одного закладу освіти (2 або більше вчителів, які викладають зазначені предмети, та керівник або заступник керівника закладу освіти, кожен з яких має заповнити заявку), так і активних вчителів/-ок, які хочуть долучитися до проєкту одноосібно. 

 

❗При розгляді заявок перевага надаватиметься колективним заявкам від закладів освіти, оскільки системна робота команди освітян дає найкращі результати для формування в учнів навичок критичного сприйняття інформації та інфомедійної грамотності. 

 
✔️До участі у проєкті запрошуються представники закладів загальної середньої освіти усіх форм власності.  

✔️ Кількість заявок від одного регіону необмежена. Тимчасово переміщені учителі також можуть подаватися до участі. Можливість подачі заявок закладами освіти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, відсутня.  
✔️До проєкту можуть долучатися заклади освіти, які знаходяться в інших країнах та підпорядковані Міністерству освіти і науки України.  

 
Що на вас очікує?  

✔️До кінця травня 2023  року відібрані учасники пройдуть курс та тренінг із медіаграмотності, а також спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки. Навчання відбуватиметься онлайн.  
✔️Після проходження тренінгів учителі отримають електронні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздавальні та інші матеріали. 
✔️Надалі команда проєкту проводитиме для учасників додаткові вебінари для професійного розвитку, очні обміни досвідом із учасниками проєкту з попередніх хвиль набору та різноманітні сесії з медіаграмотності.  
✔️Учасники зможуть спілкуватися з колегами з інших регіонів, обмінюватися досвідом, впроваджувати кращі практики та досягати високих результатів разом зі своїми учнями у спільноті однодумців/-ць. 

   
Відбір учасників триває з 1 березня по 1 квітня 2023 року.  

 
Детальнішу інформацію можна знайти на сторінці набору 

 

Категорія: Підвищення кваліфікації | Переглядів: 98 | Додав: shevnadi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar