Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
Вівторок, 05.07.2024, 8:30 PM
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Свята та події

Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Календар

«  Січень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні лінки

Головна » 2024 » Січень » 5 » Водохреща 2024
1:17 PM
Водохреща 2024

Водохреще – одне з найважливіших християнських свят у році, присвячене важливій події з життя Христа. У цю дату віруючі відзначають проведення обряду хрещення Ісуса в річці Йордан та його явлення народу як Спасителя та Месії. У 2024 році через перехід церкви на новоюліанський календар перенесеться дата урочистостей на 6 січня.

Історія Водохрещі

Цього дня віруючі відзначають проведення обряду хрещення тридцятирічного Ісуса Христа у річці Йордан. Провів цей ритуал пророк Іоанн Предтеча, який після цієї події отримав прізвище Хреститель.

Цього ж дня відзначається інше свято – Богоявлення. У Біблії йдеться про те, що під час хрещення Ісуса на нього з небес опустився Святий Дух у формі білого голуба. Після цього всі присутні на ритуалі люди переконалися, що Ісус є Син Божий.

Прийняття хрещення Ісус показав, що цей обряд є для кожного християнина священним і обов'язковим, навіть для Сина Божого. Деякі християни вірять, що з тих пір вода річці Йордан щороку на Водохрещу змінює течію на протилежну. УНІАН

Народні прикмети

  • Якщо у цей день ясна, однак морозна погода, літо буде спекотним та сухим.
  • Снігопад обіцяє щедрий врожай на цілий рік.
  • На Водохреща заметіль – і в квітні буде хуртовина.
  • На дереві ви побачили іній, а на небі хмари – то до родючого року.
  • Теплий день обіцяє багато хліба.
  • Якщо день був сонячним та теплим, така погода протримається ще кілька тижнів. ГЛАВКОМ

Молитва на Водохреще, яку варто промовити

Господи Ісусе Христе, Сину Божий Єдинородний, від Отця перед усіма віками нарoджений, Світло від Світла, від Пресвятої Діви Марії нетлінне втілений і в цей світ на порятунок наш що прийшов!

Ти бо не стерпів бачити від диявола мyки роду людського і в світлий день Богоявлення Твого прийшов на Йордан до грішників і митарів хреститися від Іоанна, безгрішний, так наповнилася всяка правда і так взяв у водах Йорданських гріхи всього світу.

Хай тішиться нині небо і земля і світ весь грає; річки плещуть; озера, безодні і моря Ти освятив Божественним хрещенням.

Сподоби нас спраглих за голосом Твого прийти до Тебе, так черпати воду благодаті Твоєї і відпущення гріхів наших і так, що відкинули нечестя і мирські пoхоті; цнoтливo і невинно, і праведно, і благочестиво прожити в нинішньому віці, очікуючи явлення слави Твоєї, великого Бога і Спаса нашого, та не від справ наших врятуєш нас.

Але по Твоїй милості і по оновленню Святого Духа Твого, благодаттю якого ми оправдані, спадкоємцями будемо вічного життя у царстві Твоїм. І дай же нам з усіма святими прославити всесвяте Ім’я Твоє з Отцем і з Пресвятим, і Благим, і животворящим твоїм Духом нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

ТСН

Категорія: Cвята та події України | Переглядів: 41 | Додав: shevnadi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar