Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
Четвер, 04.18.2024, 12:53 PM
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Свята та події

Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Календар

«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні лінки

Головна » 2019 » Червень » 7 » Виїзний семінар для вчителів суспільно-гуманітарних наук
5:44 PM
Виїзний семінар для вчителів суспільно-гуманітарних наук

7 червня 2019 року відбувся виїзний підсумковий семінар для вчителів суспільно-гуманітарних наук міста
«Використання сучасного навчально-методичного забезпечення у процесі вивчення суспільно-гуманітарних наук в умовах Нової української школи»

У ході семінару учасники відвідали Національний музей історії України, зокрема тематичну екскурсію «Україна від незалежності до незалежності», яка охопила період від проголошення в роки Української революції (ІV Універсал УЦР) до проголошення Акту незалежності України 24 серпня 1991 р. та сучасності; учителі мали змогу ознайомилися з унікальними документами.

Наступним пунктом подорожі був Літературно-меморіальний музей М. Булгакова, де всі надихнулися магією будинку, в якому проживала родина письменника. Опираючись на оригінальний стиль автора, музей створив оригінальну концепцію. За основу взято ідею «підказану» Булгаковим. Адже він в романі «Біла гвардія» «оселив» його героїв – Турбіних в цьому домі. Так і «живуть» вони досі. У просторі 7 кімнат одночасно існують Булгакови, представлені меморіальними предметами, і Турбіни, вигадані, літературні герої. Учителі мали можливість перебувати в цих двох світах надзвичайно талановитого письменника.

Прогулявшись Андріївським узвозом, учасникки семінару на своєму шляху бачили Андріївську церкву, пам‘ятник Т.Шевченку, замок Річарда, Київський академічний драматичний театр на Подолі та інші архітектурні пам‘ятки.

Завершальним етапом були «Літературно мистецькі Плюти». Господарі гостинно зустріли вчителів, провели оглядова екскурсію. Саме тут, за підказкою свого великого друга Андрія Малишка, у 1954 році побудував собі дачу, письменник і драматург О. Корнійчук. Тут на 15 сотках землі за допомогою друга – архітектора Заболотного було зведено двоповерховий будинок з великою сонячною верандою та кількома кімнатами, де зараз знаходиться меморіальний музей драматурга.

По завершенню семінару вчителі поділилися думками та емоціями. Творчо надихнувшись, повернулися в Обухів.

Категорія: Методична робота | Переглядів: 409 | Додав: shevnadi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar