Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
Середа, 05.01.2024, 6:06 AM
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Свята та події

Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні лінки

Головна » 2024 » Квітень » 17 » Відбусвя історико-краєзнавчий семінар для учителів суспільно-гуманітарних дисциплін
1:00 PM
Відбусвя історико-краєзнавчий семінар для учителів суспільно-гуманітарних дисциплін

17 квітня 2024 року на базі Маловільшанської гімназії відбувся історико-краєзнавчий семінар для учителів української мови та літератури, історії, правознавства, громадянської освіти «Розвиток емоційного інтелекту учнів на уроках гуманітарного циклу засобами вивчення мовно-літературного родинного спадку або Цікавинки з бабусиної скрині».

Мета та завдання: розкрити роль емоційного інтелекту учнів на уроках суспільно-гуманітарного циклу через вивчення мовно-літературного родинного спадку; сприяти формуванню емоційної компетентності учнів, здатності розуміти та керувати своїми емоціями, а також емоціями інших людей; познайомити учасників семінару з цікавими фактами, звичаями та традиціями українського народу.

Змістовим наповненням семінару стало:

  • презентація «Розвиток емоційного інтелекту на уроках гуманітарного циклу»;
  • кейс-урок «Від генеологічного дерева до культурної спадщини: роль заходуродового дерева на уроках історії»;
  • майстерка «Цікавинки з бабусиної скрині»; навчальні методи та прийоми, що сприяють розвитку емоційного інтелекту на уроках української мови та літератури (з досвіду роботи);
  • виставка робіт Гаєвської І.Г. «Віночок вити – життя любити».

«Нас багато, ми всі унікальні, але коли разом беремося до справи – село живе! Ми всі маленька частина великої України. Тому, якщо мова – то українська; якщо пісня – то справжня, народна, щоб аж за душу брало. 

Живи, моє село, ще довго-довго! Нехай множаться твої здобутки, нехай твої діти ніколи не забувають свого коріння!» – ключовими стали слова вчительки гімназії Тетяни Ідути. 

Педагоги мали можливість оцінити важливість розвитку емоційного інтелекту, визначити його позитивний вплив на здійснення педагогічної роботи. Учасникам було презентовано спільні дослідницькі проєкти учнів та учителів гімназії: генеологічне  дерево деякиих родин села, походження імені та прізвища, родинна вишивка, одяг, прикраси тощо. Педагоги мали можливість зазирнути в «бабусину скриню», приміряти сорочку, очіпок чи коралі, відчути себе літературними героями чи то нашими предками у своїх звичних образах. Семінар пройшов емоційно і з користю для кожного. Дякуємо колективу Маловільшанської гімназії за педагогічні ідеї, за корисний досвід, за позитивний настрій та за вашу нетлінну працю. Миру всім та перемоги!

  

  

   

     

 

 

Категорія: Діяльність Центру | Переглядів: 81 | Додав: shevnadi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar