Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
Субота, 04.20.2024, 3:45 AM
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Свята та події

Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні лінки

Головна » 2018 » Березень » 24 » 21 березня 2018 року відбувся семінар для учителів міста в НВО №4
10:29 AM
21 березня 2018 року відбувся семінар для учителів міста в НВО №4

21 березня 2018 року на базі навчально-виховного об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 – центр військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки» Обухівської міської ради Київської області відбувся семінар учителів української та зарубіжної літератури: 

Формування предметних компетентностей учнів у процесі вивчення української та зарубіжної літератури. Становлення цілісної картини світу й вироблення екологічного стилю мислення під час вивчення поезії

З вітальним словом до слухачів та учасників заходу звернулася директор навчального закладу Марченко Вікторія Михайлівна, ознайомивши присутніх з планом роботи.

Своїм досвідом роботи «Становлення цілісної картини світу й вироблення екологічного стилю мислення під час вивчення поезії» поділилася Содолінська Світлана Іванівна, учитель зарубіжної літератури, де зазначає: "Протягом останнього часу робота школи спрямована не на заучування, а на навчання, не стільки на знання, скільки на вміння й навички, не на експлуатацію інтелекту, а на його розвиток, що сприяє формуванню ключових компетентностей школярів. ... Формується напрям у розвитку суспільства – «екологічна культура», а ще ширше – «екологічна філософія». І, звичайно, у становленні цих понять велика надія покладається на школу. Тож фундаментальним принципом сучасної освіти стає екологічність". Фрагмент уроку «Одухотворення природи у хоку Мацуо Басьо» яскраво показав, на скільки цей метод є дієвим.

   

Нечипоренко Оксана Миколаївна, учитель української мови та літератури, запросила присутніх на літературний вернісаж «Поетичний віночок» (сценарій заходу), на якому лунали вірші місцевих поетів Андрія Малишка, Наталії Любиченко. Учні навчального закладу прочитали власні поезії. Пригадали відому українську поетесу Людмилу Скирду, творчість якої є унікальна. Будучи вже зрілим поетом, лауреатом престижних премій, опинилася в Японії. Там уперше відкрила для себе невідомий і прекрасний світ японської природи і культури.  Міркуючи про національну специфіку поезії, вона питає: “Чим відрізняється наша поезія від японської? Ми повсякчас не залишаємо надії навернуть читача на шлях істинний. Вони ж просто бачать красу…”. Як висновок, в обох народів України і Японії поетеса бачить багато спільного. Обидва причетні до гармонії, музики, краси. І навіть у самій природі Японії й України вона знаходить подібність. 

А також до слова було запрошено «донечку Обухівського краю», красиву, мудру, талановиту жінку, з ніжною поетичною душею Наталю Василівну Любиченко, яка поділилася своїм мудрим словом.

Мостипанюк Валентина Дмитрівна, голова методичного об’єднання учителів української мови і літератури міста, підвела підсумки, подякувала всім присутнім. Схвальні відгуки почули організатори та учасники від присутніх учителів української мови і літератури та зарубіжної літератури.

Висловлюємо щиру подяку адміністрації та вчителям навчального закладу!

Категорія: Методична робота | Переглядів: 507 | Додав: shevnadi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar