Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
Четвер, 04.25.2024, 5:08 AM
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Свята та події

Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні лінки

Головна » 2020 » Червень » 1 » 10 YouTube каналів для дистанційного навчання
3:05 PM
10 YouTube каналів для дистанційного навчання

У статті пропонуються 10 YouTube каналів, які містять навчальні відеолекції про різні онлайн платформи та інструменти, що допоможуть викладачам організувати дистанційне навчання.

LearnopolisКанал містить короткі відео лекції щодо роботи у навчальному середовищі Moodle, кожна з яких висвітлює особливості застосування його окремих функцій та модулів, покроково та доступно пояснює основні функції платформи, необхідні викладачу.

Канал Артура Частакова. На каналі розміщені відеолекції щодо використання двох платформ дистанційного навчання - Google Classroom і Learningapps.org. Також окремою рубрикою розміщені відеолекції з використання операційної системи Windows 10 - Секрети Windows 10, а також багато інших корисних відео лекцій з організації дистанційного навчання, таких як «Створення відео лекції засобами PowerPoint», «Огляд безкоштовного сервісу для створення онлайн-тестів в складі проєкту «На Урок»», «Робота в Moodle» та багато інших.

Дист Освіта. На цьому каналі відеолекції розподілені на списки відтворення. Окремі з цих списків містять відео, що можуть бути корисними для дистанційного навчання. Це зокрема, Створення дистанційних курсів у Moodle (серія відеолекцій, присвячених організації дистанційного навчання за допомогою цієї платформи) та Створення сайту на Weebly.com (серія відеолекцій щодо створення сайту викладача та його використання для дистанційного навчання).

Канал Надії Духно містить короткі відеолекції щодо використання під час дистанційного навчання різноманітних ресурсів. Зокрема, цікавими є такі відеолекції, як «Перетворення презентацій у відео», «Програма OBS Studio для початківця. Налаштування та запис відео», «Створення каналу You Tube», які допоможуть записати та опублікувати власні відеолекції; «Створення Google сайту» та серія інших відео лекцій, які допоможуть викладачу безкоштовно створити власний сайт та використовувати його у дистанційному навчанні.

СooLSchool. Цікавий і корисний канал, відеолекції якого підкажуть, як використовувати для онлайн уроків такі сервіси як KahootQuizalizeMentimeterGoоgle Classroom та ін.

Центр технологій дистанційного навчанняКанал містить цікаві і корисні для організації дистанційного навчання відеолекції, такі як: «Організація дистанційного навчання закладом освіти», «Організація дистанційного заняття: Google Classroom», «Організація дистанційного заняття з Hangouts Meet», «Організація онлайн-заняття з Webex» та ін.

Microsoft Office 365 в освіті. Канал містить російськомовні відео лекції щодо використання в навчальному процесі технологій Microsoft Office 365, зокрема як проводити навчальні заходи за допомогою MicrosoftTeam та PowerPointстворювати і наповнювати навчальний сайт у SharePointстворювати відеолекціюготувати навчальні матеріали у OneNote та ін.

Russell Stannard (Teacher Training Videos). Чудовий канал для тих, хто володіє англійською мовою. На ньому розміщені численні відеолекції, за допомогою яких можна навчитися як використовувати для дистанційного навчання такі платформи як Moodle та Kahoot, маловідомі в Україні Edmodo та Socrative, різні інструменти Google, користуватися для проведення онлайн лекцій Zoom та Skype та багато іншого.

Technology for Teachers and Students. Англомовний канал, який буде корисний як для викладачів, так і для студентів. Відеолекції поділені на рубрики: ExcelPowerPointGoogleMultimedia. Завдяки цим відеолекціям можна дізнатися чимало нового про використання цих технологій у навчальному процесі.

Microsoft EducationКанал з численними відео лекціями англійською мовою, які присвячені використанню різних технологій та програм Microsoft Office 365 в освітньому процесі. Він буде особливо корисний для досвідчених користувачів, які мають намір поглиблено вивчити можливості застосування цієї платформи в дистанційній освіті.

Освіта.ua
 

Категорія: Дистанційна освіта | Переглядів: 198 | Додав: shevnadi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar