Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
П`ятниця, 04.19.2024, 0:42 AM
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Свята та події

Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Календар

«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні лінки

Головна » 2023 » Березень » 8 » Готуються до вшанування Кобзаря
3:13 PM
Готуються до вшанування Кобзаря

Цьогорічне вшанування дня народження і смерті великого сина українського народу — це не лише вияв глибокої шани. Це ще й утвердження нашої незламності, незборимості, несхитної віри у Перемогу над звіром-супостатом.

Програма черкаських заходів до 209-ї річниці від дня народження та 162-ї річниці від дня смерті поета насичена і різноманітна.

Зранку, дев’ятого березня, у Каневі на Чернечій горі відбудеться урочисте покладання квітів на могилу Тараса Шевченка представниками обласної, міської влади, студентською та шкільною молоддю, працівниками Шевченківського національного заповідника. Затим у приміщенні музею Кобзаря відкриється виставка та творча зустріч з автором експозиції, народним художником України Богданом Ткачиком (м. Тернопіль).

Чудовим подарунком у вінок вшанування «апостола правди і любови» стане сольний концерт заслуженої артистки України черкащанки Наталії Мамалиги.

Десятого березня відбудеться панахида у козацькій церкві Покрови Пресвятої Богородиці та заупокійна літія. У Шевченковому домі на учасників урочистих заходів чекатиме ще одна мистецька виставка — «Шевченкіана Івана Марчука» та виступ національного президентського оркестру.

Письменники, літературознавці, художники проведуть літературно-мистецьке коло «Блокпости Шевченкового слова».

У канівському музеї народного декоративного мистецтва працюватиме виставка «Інтерпретація образу Тараса Шевченка в мистецтві ХХ—ХХІ століть». Одинадцятого березня віряни Української греко-католицької церкви здійснять традиційну прощу до могили Тараса Шевченка.

Крім Канева поетове «Березілля» відбуватиметься на батьківщині Кобзаря у селах Кирилівка-Шевченкове та Моринці, у Корсуні, Чигирині, Черкасах, Умані та в інших містах і селах області.

Джерело: Голос України

Категорія: Cвята та події України | Переглядів: 100 | Додав: shevnadi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar