Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
П`ятниця, 04.19.2024, 5:08 PM
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Свята та події

Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Календар

«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Корисні лінки

Головна » 2021 » Лютий » 12 » Відбулося навчання з надання домедичної допомогидля асистентів учителів ЗЗСО
2:53 PM
Відбулося навчання з надання домедичної допомогидля асистентів учителів ЗЗСО

11 лютого 2021 року на базі Комунального закладу Обухівської міської ради «Обухівський міський інклюзивно-ресурсний центр» за участі представників Червоного Хреста відбулося навчання з надання домедичної допомоги для асистентів учителів закладів загальної середньої освіти Обухівської міської територіальної громади.

Безпека для дитини – один із головних принципів Нової української школи. Для того, щоб організувати безпечне шкільне середовище, вчителі мають володіти певними навичками. Одна з них – навичка домедичної допомоги.

Домедична допомога — невідкладні дії та організаційні заходи, спрямовані на врятування та збереження життя людини у невідкладному стані, що здійснюються на місці події особами, які не мають медичної освіти. Тобто до прибуття медичної сестри школи або фахівців екстреної медичної допомоги ті, хто знаходиться поруч з постраждалим, мають надати йому необхідну допомогу відповідно до 29 Порядків надання домедичної допомоги особам при невідкладних станах, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 червня 2014 р. № 398.

Підчас навчання асистенти вчителів ознайомилися з чітким алгоритмом дій надання домедичної допомоги; розпізнаванням зупинки дихання та кровообігу; порядком виклику бригади швидкої допомоги; з особливостями проведення якісної серцево-легеневої реанімації дорослого, підлітка та немовляти; з видами допомоги при обструкції дихальних шляхів стороннім тілом (прийом Геймліха); правилами зупинки кровотечі з кінцівок методом прямого тиску на рану, накладання тиснучої пов’язки та джгута (Есмарха та турнікету); особливостями допомоги при травмах опорно-рухового апарату (забої, вивихи та переломи), термічних ураженнях, судомах (епілепсія), сторонніх тілах в ранах, порушеннях мозкового кровообігу (інсульту) та серцевого (інфаркту).

Висловлюємо подяку Голові Обухівської міськрайонної організації Червоного Хреста України Галині Бауковій за проведене навчання та співпрацю!

Автор: В.М. Левченко, директор ІРЦ

Категорія: Методична робота | Переглядів: 188 | Додав: shevnadi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar