Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
Середа, 04.17.2024, 0:33 AM
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Свята та події

Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Календар

«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Корисні лінки

Головна » 2018 » Листопад » 12 » Майстер-клас Голубенко Ірини Рудольфівни
10:22 AM
Майстер-клас Голубенко Ірини Рудольфівни

Учитель — це майстер. Майстер слова, звуку, думки, емоцій, настроїв, майстер створення знань...

 

Педагогічна ідея – це повітря,

у якому розправляє крила

педагогічна творчість.

( В.Сухомлинський).

 

09 листопада 2018 року в НВК «Загальноосвітня школаІ – ІІІ ступенів № 3- ліцей» Обухівської міської ради відбувся майстер-клас учителя-методиста ГОЛУБЕНКО Ірини Рудольфівни

«Формування полікультурної компетенції на уроках зарубіжної літератури» для вчителів міста.

Розвиток полікультурної компетентності в учнів є складним та насиченим процесом, вимагає не лише знань про особливості розвитку дитячої особистості, а й усвідомлення неминучості її існування в багатокультурному, різноетнічному світі, необхідності формування в неї готовності до спілкування з представниками різних країн, з людьми, які відрізняються не лише кольором шкіри чи мовою, а й звичками, традиціями, щоденними ритуалами. Полікультурна компетентність - якість інтегрована та складається з ряду пов‘язаних між собою характеристик. Саме тому сьогодні необхідно виділити основні критерії (ознаки) та показники, що характеризують полікультурно розвинену особистість, гідного представника сучасного суспільства. Цим і була зумовлена зустріч учителів зарубіжної літератури міста.

Під час проведення майстер-класу Ірина Рудольфівна не вдавалася до простого передавання знань, а намагалася залучити учасників до процесу, зробити їх активними, створювала таку атмосферу, щоб вони проявили себе як творці.

На першому етапі заняття була проведена тренінговав права «Будьмо знайомі», під час якої учасники, окрім традиційного представлення, висловили свої очікування від майстер-класу, виробили правила співпраці учасників майстер-класу.

Друга частина заняття окреслила коло теоретичних питань у сфері формування полікультурної компетенції.

Практична частина майстер-класу проводилася у формі імітаційної гри, під час якої демонструвалися активні прийоми роботи з формування зазначених компетентностей: літературне ател’є, складання постерів, створення скрайбінгів тощо.

  • Упродовж роботи майстер-класу панувала творча та доброзичлива атмосфера, що об’єднала вчителів-однодумців, сповнених бажанням професійного зростання та самовдосконалення. Закінчився майстер - клас вправою «Телеграма». Уявні стислі повідомлення, які від учасників заходу одержала Ірина Рудольфівна, свідчили про високий педагогічний професіоналізм учителя, успішність, діловитість, мобільність, уміння створити навколо себе мікроклімат довіри, культури, організованості, успіху, про вміння спонукати учнів до саморозвитку. Навзаєм колегам авторка майстер – класу побажала цікавих педагогічних ідей, адже вони є «повітрям, у якому розправляє крила педагогічна творчість».

Лукашенко І.В.,

заступник директора з НВР

Адміністрації та вчителям НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №3-ліцей» Обухівської міської ради Київської області висловлюємо щиру подяку за організацію заходу.

Категорія: Методична робота | Переглядів: 458 | Додав: shevnadi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar